הוא מה שקורה כשסופר ומבקר יין עטור פרסים, יינן עולמי ומעצב תווית בעל הערכה בינלאומית נפגשים על כמה בקבוקי יין טובים. הם תהו כיצד הם עשויים ליצור יין שמפגיש בין הטעמים הקלאסיים והמורכבים, הידידותיים לאוכל, של צרפת עם הנגישות של העולם החדש. Le Grand Noir®, שהוצג לראשונה בארצות הברית בשנת 2002, זמין כעת ביותר מ-40 מדינות ברחבי העולם. כל היינות של Le Grand Noir® מגיעים מכרמים באזור מינרוואה, בלנגדוק-רוסיון שבדרום צרפת. הרומאים עשו באזור זה יין – יש אתר קבורה בן 2,000 שנה קרוב לאחד הכרמים שלנו – והענבים אוהבים את האקלים החם שטוף השמש ואת הבריזה הקרירה המגיעה מהים התיכון הסמוך ומההרים ה'שחורים'. למשל זן הויונייה המבושם להפליא המשגשג באקלים חם. מגיע כולו מגפנים שגודלו בסמוך לחומות מימי הביניים של הכפר אזיל. האדמה כאן מסומנת על ידי grés – אבן גיר מחימר שנראה שיש לה זיקה מיוחדת לזן הענבים הזה. האקלים החם סביב הכפרים, הרוחות וההרים מביאים טעמים טריים ומבושמים ליינות של Le Grand Noir®